Project brief

 

 

  • New HQ for an established eCommerce company
  • Design had to contribute to the corporate culture following MBO
  • Design must create a ‘wow factor’ for employees and visitors
  • Priority was given to a kitchen and communal area for approx. 200 staff
  • Happy staff = happy clients

Design and build

Visualsoft wanted to create a campus feel with plenty of room for the social aspect of the working day.

When we showed them the art of the possible, they embraced all the benefits a better arrangement of space could bring. So, we rolled up our sleeves and got on with a corporate campus design to support their HR talent attraction and retention strategies. The fitout included many practically challenging aspects to install, yet was very rewarding to deliver.

Points of note

  • 14,850 sq ft
  • Disruptive supplier approach strategy set us against 14 other companies competing for the project
  • Less than 4 months from approach to project completion
  • Bespoke curved gloss laminate reception desk
  • Over 60% of floor finishes reused
  • Colourful acoustic features using a minimum of 65% post-consumer recycled material (PET bottleflake)

“The interior designs are intended to not only complement what we do as a digital company and keep our staff motivated, but also to add a campus environment, much like Google and other dot.com companies have achieved in California.”

Dean Benson, CEO of Visualsoft

 

 

“The whole team are absolutely thrilled with the finished article – it has really given staff a boost and we can’t wait to start the second phase of development, which will inject even more fun into the new building.”

Adrian Foster, Creative Principle and Project Manager at Visualsoft House