Project brief

• 10,500ft2 design & build office refurbishment
• Mezzanine installation
• Bespoke storage solutions
• More collaborative and agile workspace

Creating a bespoke workspace for increased collaboration and productivity

Towards the end of 2017, Dale completed a 10,500ft2 design & build refurb for cosmetics company, Badgequo Ltd.

Badgequo has experienced rapid growth and its office facility no longer suited their long-term growth plans. They turned to Dale Office Interiors to create the environment which would support them now as well as adapt to their requirements as the business expands even further.

Kai Arter, Group Managing Director at Badgequo commented, “The physical work environment is a vital part of an employee’s experience. We wanted to provide a space that the team could be proud of and one where our customers could visit to really experience what we can offer them. It needed to be functional and future proof but also creative and fun, to show off the personality of the company.”

As the appointed design and build team Dale Office Interiors engaged closely with the teams at Badgequo. Listening carefully, designs were developed that ensured not only were all of Badgequo’s objectives met, but value was added through ideas not even considered at the outset.

Warren Bricknell, Managing Director of Dale Office Interiors commented: “At initial discussion stage, the project specification was pure refurbishment of existing space.

“However, through our discovery meetings we gained insight and a thorough understanding of why Badgequo needed to go through this change. We were able to influence business outcomes for Badgequo through workspace design.

“Our input resulted in the addition of a mezzanine floor to increase the area, along with a bespoke showroom solution, which is a key feature in the office and the focal point for their physical interaction with their client base. It’s about user experience in the space – both internal and external clients”

Project features

Staff welfare was hugely enhanced by the creation of breakout spaces and a greatly improved canteen facility. These spaces along with the private booths that were installed provide increased choice of space for informal meetings or ad hoc team discussions. The result is an environment much more flexible than before. Formal or private meetings are provided for in rooms with clever electronic booking systems.

The wow factor was really added with the development of a showroom which provides a flexible meeting, client entertaining and demonstration space, with bespoke, movable shelving units for the creation of unique set-ups.

Extensive demolitions meant that Badgequo’s staff were relocated into temporary on-site accommodation. The new build consisted of walls and ceilings, a mezzanine floor, partitions, doors, CCTV & AV, floors, and furniture, fittings & equipment (FF&E) using quality brands like Frovi, Hyphen Furniture, Rack and Viasit.

As Badgequo were re-branding it was important to incorporate the refreshed look within the design and finishes, so a bright and clean colour scheme is prominent, along with inspirational graphics paying homage to Badgequo’s proud local history, yet leaning towards their now global ambitions.

The results

The finished project was completed on time and within budget in 15 weeks following a 4-month design phase.

Linda Arter, Sales & Marketing Director at Badgequo, commented, “We’re still getting used to the extra space! We have different areas for all aspects of our work now; we can collaborate across teams easily, have meetings with our colleagues around the world, relax while we have lunch together and hold events in our fabulous showroom. We hope our new office will help us attract and retain future talent in the cosmetics industry – it’s an exciting time for us.”

Warren Bricknell from Dale Office Interiors concluded: “Our mission at Dale is to enhance our client’s business performance through the design and construction of bespoke, high performance workspaces.

“We find we are a great fit when working with medium and larger sized companies like Badgequo, as they share similar challenges: they want their staff to feel engaged and inspired at work; they want their visitors to have a lasting positive impression of their organisation, and they want their space to work hard for the money.

“We helped Badgequo achieve this by understanding their needs, wants, industry and long term vision. This enabled us to create a clear and robust solution to help them improve health & wellbeing in the workplace and enhance their productivity, which in turn improves profitability and strengthens their position in the market.

“We took them on a journey they didn’t expect to go on. We have created a functional workspace they can be proud of; one that is adaptable, fresh, and inspiring, fitting perfectly with their brand values. Working with them has inspired us in return.”

Points of note

• Manufacturer brands: Narbutas, Hyphen Furniture, Eborcraft, Frovi, Viasit, Rack Systems, Source Tec, Arrow, Clarke Rendell
• Space: 10,500 ft2
• Timescale: 15 weeks
• Location: Silsden, West Yorkshire

“We’re still getting used to the extra space! We have different areas for all aspects of our work now; we can collaborate across teams easily, have meetings with our colleagues around the world, relax while we have lunch together and hold events in our fabulous showroom. We hope our new office will help us attract and retain future talent in the cosmetics industry – it’s an exciting time for us.”

Linda Arter, Sales & Marketing Director, Badgequo Ltd